Još dva obijena sefa u Vojvođanskoj banci

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva obijena sefa u Vojvođanskoj banci

Još dvoje klijenata Vojvođanske banke prijavilo je krađu novca iz sefova u trezoru ekspoziture te banke u Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu.

Kako "Blic" saznaje iz izvora bliskih istrazi, jednom klijentu ukradeno je 25.000 evra, a drugom još nekoliko hiljada evra. Pre toga, Beograđanka K. M. prijavila je u maju da joj je iz sefa Vojvođanske banke ukradeno 57.000 evra. Ukupno je, prema istrazi, nestalo oko 90.000 evra iz sefova klijenata.

"Scenario je bio identičan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kao i kod obijanja sefa Beograđanke K. M. Još dvoje klijenata banke došlo je u razmaku od nekoliko dana do trezora, kada su otkrili da su im sefovi ispražnjeni. Policija i tužilac su po dolasku ustanovili da su na sefovima vidljivi identični tragovi obijanja, što potvrđuje da su nasilno otvarani uz pomoć istog alata", rekao je izvor iz istrage.

Uviđaj su, uz policijske inspektore, vršili i nadleženi tužioci, koji zbog delikatnosti situacije zajedno rade neprekidno na rasvetljavanju ovih razbojništava.

"Znala sam da će se pre ili kasnije utvrditi da nisam opljačkana samo ja. Tačno znam šta ti ljudi sada preživljavaju i kako se osećaju. Istovremeno mi je lakše što nisam sama u svemu ovome, pogotovu zbog onih koji nisu prestali da sumnjaju da sam sve inscenirala i izmislila", rekla je za prva žrtva pljačke K.M, koja je čak prošla i testiranje na poligrafu, kao i dokazivanje porekla otetog novca.

Ona kaže da joj niko iz banke nije javio od početka istrage, niti da je pitanje povraćaja novca ikada pokrenuto. Najavljuje da će podneti krivičnu prijavu protiv banke i da se nada da će to učiniti zajedno sa drugim opljačkanim građanima.

Policija zasad sumnja da je sefove obio neki drugi klijent, koji u pomenutom trezoru takođe ima sef. Istraga je i dalje u toku, zbog čega nije moguće dobiti zvanične informacije ni od policije, ni od tužilaštva.

"Slučaj Vojvođanske banke nije usamljen jer se i ranije događalo da sefovi u drugim bankama budu obijani. Građani moraju da budu strpljivi i da veruju nadležnim institucijama koje će ovaj slučaj sigurno rešiti", dodaje izvor "Blica".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.