Jordanski kralj pozvao izraelskog premijera da ukloni bezbednosne mere uvedene u Jerusalimu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordanski kralj pozvao izraelskog premijera da ukloni bezbednosne mere uvedene u Jerusalimu

Istakao je neophodnost pronalaženja momentalnog rešenja

Jordanski kralj Abdulah Drugi pozvao je danas izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ukloni nove bezbednosne mere iz jerusalimskog svetilišta.

Foto: Reuters

On je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom istakao "potrebu da se pronađe momentalno rešenje i ukloni razlog postojeće krize u kompleksu Haram el Šarif", navodi se u saopštenju kraljevske palate, prenosi AFP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Kako se navodi, jordanski kralj je istakao "važnost sporazuma o bilo kojoj meri koja se preduzima radi sprečavanja eskalacije nasilja u budućnosti".

Foto: Reuters

Hiljade građana Jordana, zemlje koja je zvanični čuvar muslimanskog svetilišta u Jerusalimu, protestvovali su protiv Izraela u Amanu i drugim gradovima zbog mera koje je Izrael uveo u poznatom svetilištu, nakon napada koji se dogodio 14. jula, i u kome su ubijena dva policajca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izrael uklanja sporne detektore za metal kod svetilišta

Izvor: B92, 25.Jul.2017

Jerusalim -- Izraelska vlada odlučila je da ukloni detektore za metal koji su postavljeni na ulazu u sveto mesto u Starom gradu u Jerusalimu, javljaju agencije...Izraelski kabinet za bezbednost prihvatio je "preporuku svih organa bezbednosti da promeni proveru pomoću detektora za metal na bezbednosnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.