Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerusalim: Muslimani se "greškom" molili u sinagogi

Jevreji na međunarodnom aerodromu u Jerusalimu bili su iznenađeni kada su videli da se nekoliko muslimana moli u sinagogi na aerodromu.

Kako prenosi sajt "RT", reč je o četiri muškarca i jednoj ženi, članovima jedne turske porodice, koji su tražili mesto za molitvu i pronašli sinagogu koja je u tom trenutku bila prazna.

Ali kada su shvatili da se mole u sinagogi, rekli su da su samo tražili mesto da se pomole, rekao je jedan očevidac za portal "NRG".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Aerodrom u Jerusalimu nema mesta predviđena za molitve pripadnika drugih veroispovesti osim Jevreja.

Neki Jevreji kritikovali su ovu tursku porodicu zbog njihovog postupka, dok su ih drugi podržali.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Muslimani se molili u sinagogi na aerodromu

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016

Jevreji na međunarodnom aerodromu u Jerusalimu bili su iznenađeni kada su videli da se nekoliko muslimana moli u sinagogi na aerodromu...Reč je o četiri muškarca i jednoj ženi, članovima jedne turske porodice, koji su tražili mesto za molitvu i pronašli sinagogu koja je u tom trenutku bila prazna....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.