Jeremić: Priče o dvojnom državljanstvu besmislice

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Priče o dvojnom državljanstvu besmislice

Kandidat Srbije za mesto Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić uoči drugog kruga glasanja u Savet bezbednosti UN očekuje dobar rezultat.

Informacije o tome da poseduje i nemačko državljanstvo u intervjuu za B92 naziva besmislicama, i kaže da ovo nije samo njegova utakmica već stvar od državnog značaja.

“Pre svega to je potpuna besmislica, nikada nisam imao drugo državljanstvo osim srpskog. Mislim da je naš rezultat neke iznenadio i nije čudno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postoje pokušaji da se diskredituje. Mene čudi što se tome toliko pridaje značaj u našoj javnosti“, rekao je Jeremić.

On je dodao da Srbija ima pravo da bude poprilično zadovoljna nakon prvog glasanja u kojem je Jeremičć dobio devet od 15 glasova članica Saveta bezbednosti.

“Imamo razlog da očekujemo da ćemo i nakon drugog kruga ostati u najužem krugu“, naveo je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.