Jemen: Novi napad bespilotnim letelicama na Al Kaidu

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Novi napad bespilotnim letelicama na Al Kaidu

Tri pripadnika Al Kaide, među kojima i jedan od vođa terorističke mreže, ubijeni su u novom vazdušnom napadu bespilotne letelice na jugu Jemena, što je treća uspešna akcija vlasti protiv džihadista.

Napad je izvršen sinoć nešto posle ponoći. Terensko vozilo, u kome su bila trojica muškaraca, kretalo se u provinciji Čabva, gdje je aktivna teroristička mreža Al Kaida, precizirao je jedan neimenovani zvaničnik.

Reč je o trećem napadu u poslednja dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, a u gradu Ataku uhapšeno je deset ljudi.

Pročitajte još U napadu bespilotne letelice u Jemenu najmanje 40 žrtava Jemen: U napadu bespilotne letelice poginulo 18 ljudi Američki obaveštajci tek sa interneta saznali za masovni skup Al Kaide

Pripadnici terorističke mreže Al Kaida na Arabijskom poluostrvu (AKPA) bili su na meti napada u protekla dva dana kada je ubijeno više od 40 pripadnika ove mreže.

Napadi su usledili nakon što je emitovan video snimak u kome vođa ove mreže preti nastavkom rata protiv Zapada.

U napadu koji je izvršen 19. aprila u centralnom regionu Baida poginula su desetorica boraca Al Kaide.

Jedan dan kasnije u napadu u planinskom regionu Abjan, na jugu Jemena, poginulo je više od 30 pripadnika mreže.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.