Jemen: 20 poginulo u sukobima

Izvor: B92, 17.Sep.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: 20 poginulo u sukobima

Najmanje 20 osoba danas je poginulo u sukobima između jemenske vojske i šiitskih pobunjenika iz plemena Huti u predgrađu Sane, saopštili su bolnički izvori.

Ti izvori su naveli da je ubijeno osam vojnika i najmanje 12 šiitskih pobunjenika. To pleme je danas zauzelo predgrađe Sane, naveli su plemenski izvori.

Šiitski pobunjenici već nekoliko nedelja drži pod blokadom aerodrom u Sani i protestuju ispred sedišta vlade tražeći njenu ostavku i ponovo uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << subvencija za gorivo.

Huti su 2010. zvanično prekinuli pobunu protiv režima bivšeg jemenskog predsendika Alija Abdulaha Saleha.

Posle njegovog svrgavanja pre dve godine, to pleme se borilo protiv ultrakonzervativnih islamista na severu Jemena optužujući ih da svoja uporišta pretvaraju u legla ekstremizma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sukobi u Jemenu, 20 mrtvih

Izvor: Akter, 17.Sep.2014

Najmanje 20 osoba danas je poginulo u sukobima između jemenske vojske i šiitskih pobunjenika iz plemena Huti u predgrađu Sane, saopštili su bolnički izvori..Ti izvori su naveli da je ubijeno osam vojnika i najmanje 12 šiitskih pobunjenika. To pleme je danas zauzelo predgrađe Sane, naveli su plemenski...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.