Izvor: Blic, 02.Maj.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jastrebovi Kurdistana" preuzeli odgovornost za napad u Bursi

Ekstremistička grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" (TAK) preuzela je danas odgovornost za nedavni samoubilački napad u gradu Bursa, na severozapadu Turske.

What Are Kurdistan Freedom Hawks Fighting For? https://t.co/bb9vt9IUNK #Kurds #Syria #Turkey #Iraq #MENA pic.twitter.com/p62fc5nYa8

Ta grupa je u saopštenju na svom sajtu navela da je napad izvela žena koja je aktivirala eksploziv pre nego što je stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do mete.

Žena se raznela u blizini glavne džamije u Bursi, ranivši osam ljudi.

Kako navode, u pitanju je 23-godišnja Eser Džali koja je izvela napad u znak osvete za operacije turske vojske na jugoistoku zemlje, gde je većinsko kurdsko stanovništvo.

Oni nisu precizirali koja je bila prava meta napada, ali su demantovali da je to bila džamija.

Pročitajte još:

TAK je preuzela odgovornost i za još dva samoubilačka bombaška napada ove godine - oba izvedena u prestonici Ankari, podsetile su agencije.

U prvom napadu u februaru ubijeno je 29 osoba, a u drugom 37.

TAK tvrdi da su se odvojila od Radničke partije Kurdistana (PKK), ali stručnjaci koji prate ekstremističke grupe navode da su i dalje u bliskom kontaktu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Jastrebovi Kurdistana" odgovorni za napad u Bursi

Izvor: B92, 02.Maj.2016

Istanbul -- Ekstremistička grupa "Jastrebovi slobode Kurdistana" preuzela je odgovornost za nedavni samoubilački napad u gradu Bursa, na severozapadu Turske...Ta grupa je u saopštenju na svom sajtu navela da je napad izvela žena koja je aktivirala eksploziv pre nego što je stigla do mete...Žena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.