Janković sebe doživeo svecem?

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Janković sebe doživeo svecem?"

Beograd -- MUP će konsultovati tužilaštvo u vezi sa ponovnim pokretanjem istrage o slučaju samoubistva prijatelja ombudsmana Saše Jankovića, izjavio je Nebojša Stefanović.

Upitan u jutarnjem programu televizije Pink kako komentariše zahteve porodice da se slučaj ponovo pokrene, Stefanović je rekao da će se konsultovati s tužilaštvom u vezi s tim, koje će opredeliti da li postoji osnova za ponovno pokretanje istrage.

"Mi nemamo nikakav drugi element osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stava tužilaštva da možemo da radimo tako nešto. Ne znam da li postoji neki sudski lek, da li bi nekome mogli da se žale, ali kada je reč o MUP-u u ovom trenutku nemamo nikakve osnove da pokrenemo istragu", rekao je Stefanović.

Ministar je upitao i da li je svaki negativan tekst u kojem se nešto preispituje zapravo napad, ističući da u javnosti postoje dvostruki standardi po kojima je određenim slučajevima to napad, a u ostalim osnovana kritika.

"Ne znam zašto bi se Janković plašio istrage, što provejava iz njegovih izjava. Ne znam da li je sebe doživeo svecem. Saša Janković je Saša Janković, a institucija Zaštitnika građana je institucija Zaštitnika građana. Nešto iz života Jankovića može da se dovede u sumnju, kao šte se svima od nas može dogoditi. Ne znam zašto je problem da mu se neko pitanje postavi", rekao je Stefanović.

On je dodao i da je MUP objavio sav materijal o tom predmetu od 1993. jer bi, kako kaže, u protivnom neko rekao da policija namerno nije našla dokumentaciju u vezi s tim predmetom jer nešto krije.

Na pitanje da li je bezbednost Zaštitnika ugrožena, kao što se navodi u pojedinim medijima, Stefanović nije želeo da se izjasni o tim detaljima, poručivši da MUP preduzima sve korake da proveri sve navode iz svih prijava.

"Kada je reč o MUP-u, nastavićemo profesionalno da radimo posao i niko neće biti ugrožen, a proveravamo sve navode i utvrdićemo da li je to tačno", rekao je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.