Janković se udružio sa vojvođanskim separatistom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2017, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković se udružio sa vojvođanskim separatistom (FOTO)

Aleksandar Odžić ulazi u Sašin pokret

Aleksandar Odžić, lider Vojvođanske partije poznat po secesionističkim stavovima, susreo se sa bivšim predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem prošle nedelje. Tokom tog sastanka ugovorena je saradnja, a Odžić je na društvenim mrežama objavio i zajedničke slike.

BEZ JASNOG I VIDLJIVOG CILJA: Grupa demonstranata opet kreće u protestnu šetnju Beogradom (FOTO)

Ako je suditi pisanju predsednika Vojvođanske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << partije, on je sa Jankovićem razgovarao o Vojvodini, pokretu, ali i o vanrednim parlamentarnim izborima.

- U istom timu, do pobede! Borba se nastavlja! Pridruži se! O pokretu, Vojvodini, vanrednim parlamentarnim izborima... Nakon današnjeg sastanka sa predsedničkim kandidatom gospodinom Sašom Jankovićem predložiću Predsedništvu Vojvođanske partije ulazak u pokret stranaka, organizacija i pojedinaca koji će na vanrednim parlamentarnim izborima pobediti režim Aleksandra Vučića! - napisao je Odžić 19. aprila na društvenoj mreži Fejsbuk, objavivši fotografiju sa bivšim predsedničkim kandidatom.

U istom timu do konačne pobede!

Borba se nastavlja!@APEL100Jankovic @Kihot_ex_of pic.twitter.com/LKVg9s8Lsv

— Aleksandar Odžić (@VPartija) April 19, 2017

Sličnu objavu je istog dana postavio i na društvenu mrežu Tviter, navevši da će on i Janković biti u istom timu.

- U istom timu do konačne pobede! Borba se nastavlja! - naveo je Odžić, koji je i tokom predsedničke kampanje podržavao Jankovića, a našao se i među nekoliko govornika na njegovom prvom velikom predizbornom skupu u Beogradu.

Aleksandar Odžić je krajem krajem 2016. godine izjavio da Novi Beograd i Zemun treba da budu „samostalni vojvođanski gradovi”, jer su Sava i Dunav, po njegovom mišljenju, prirodne i istorijske granice teritorijalnog identiteta Vojvodine.

- Ustavne reforme koje očekuju državu Srbiju na putu evropskih integracija su neminovne i izuzetno je važno da se po principima ravnopravnosti, pravičnosti i demokratičnosti urede odnosi između Vojvodine i Srbije, pa samim tim i odredi buduće državno uređenje između ova dva entiteta - kazao je on, podsetiši da se Vojvođanska partija zalaže za federalizaciju Srbije, a da Vojvodina ima status republike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.