Janković ide u Brisel da predstavi alternativu

Izvor: Mondo, 22.Apr.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković ide u Brisel da predstavi "alternativu"

Bivši kandidat za predsednika Srbije i zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će iduće nedelje u Briselu pojedinim evropskim poslanicima predočiti da u Srbiji postoji alternativa.

Foto: Tanjug, Tanja Valić

  U Srbiji su aprilski "predsednički izbori pokazali da postoji alternativa koja autentično veruje u evropske vrednosti i vrednosti upisane i u naš Ustav – vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, ravnopravnost građana pred zakonom, sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << medija, socijalna pravda. I u situaciji kada budemo jasno pokazali da je ta alternativa realna, verujem da će biti više pomoći sa strane", rekao je Janković u intervjuu za portal Magločistač (www.maglocistac.rs).

Dodao je da međunarodna zajednica vidi šta se dešava i da to sve i piše u njenim izveštajima.

"Predstavnici pojedinih zemalja i međunarodnih institucija možda i sami nisu sigurni koliko smo mi unutar Srbije spremni, rešeni i odlučni, odgovorni da alternativu zaista pretočimo u realnost. Ovo je civilizacijsko pitanje, i mi se u pokretu okupljamo na civilizacijskim osnovama i nikom od nas ne pada na pamet da sutra, kada bude na vlasti, krade na izborima ili da guši slobodu medija ili da uništava nezavisno sudstvo", naveo je Janković.

Janković pravi politički pokret, solo od DS!

On je rekao da bi voleo da međunarodna zajednica ne preduzima korake koji se lako mogu tumačiti kao podrška lošim procesima u Srbiji, jer su ti procesi u Srbiji "antievropski i antivrednosni".

--------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.