Janković: Ministarstvo povredilo prava učenika

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Ministarstvo povredilo prava učenika

Ministarstvo prosvete povredilo je prava učenika, jer je tokom upisa i nakon polaganja prijemnih ispita za računarske gimnazije promenilo pravila upisa.

To je saopštio zaštitnik građana Saša Janković.

Kako se ističe u saopštenju, učenici koji su polagali prijemni ispit za računarsko odeljenje pri Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nisu uspeli da se upišu u željenu školu zbog novog sistema vrednovanja rezultata, koji je objavljen tokom upisa učenika u srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škole za školsku 2016/17. godinu.

Učenici su prijave za prijemni ispit predavali po jednom Pravilniku, po kome su polagali i prijemni ispit, ali su njihovi rezultati bodovani po drugom Pravilniku, koji je izmenio način bodovanja i rangiranje kandidata, napomenuo je Janković.

"Ovim propustom Ministarstva povređeno je pravo učenika da postupak upisa u srednju školu bude sproveden i okončan po istim, unapred poznatim pravilima i kriterijumima", utvrdio je Zaštitnik građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.