Janković: Danas idem u VBA po dokumenta koja sam tražio

Izvor: Prva.rs, 06.Maj.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Danas idem u VBA po dokumenta koja sam tražio

"Večeras idem u nastavak nadzora VBA. Pre desetak dana moji saradnici, koji su vršili kontrolu VBA, su tvrdili da i pored dokumenata koja su mi dostavljena postoje još neka dokumenta koja mi nisu dostavljena, a koja je potpisao upravo ministar (Bratislav) Gašić. Nisu mogla da mi budu dostavljena jer su označena visokim stepenom poverljivosti i ja danas u pola pet idem u VBA da lično pristupim dokumentima", rekao je Janković.
Upitan kako komentariše poziv ministra odbrane Bratislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Gašića da objasni na koji način je stradao njegov prijatelj pre 23 godine, Janković je odgovorio da na to nema komentar i da svako svoj posao treba da radi kako smatra da je potrebno. 
"Mislim da građani Srbije imaju dovoljno činjenica pred sobom da mogu sami da cene. Na meni je da svojim radom pribavim nove činjenice, ono što je moj posao, a svako drugi neka radi svoj posao kako smatra da treba da radi", rekao je Janković.
Zaštitnik građana nije želeo da kvalifikuje da li je Gašićev poziv nastavak napada na njega, istakavši da je to za njega spekulacija i da svako ima dovoljno činjenica da donese odluku o čemu se radi u tom slučaju.
"Ja radim svoj posao u Beogradu, dostupan sam za svako pitanje i svaki postupak. Kao što ja vodim postupke i drugi imaju prava da vode postupke u odnosu na mene. Ni pre 23 godine nisam imao advokata kada sam bio student. Nisam izbegavao nijedan jedini postupak. Dva puta pred policijom, jednom pred tužilaštvom, sudom i tu sam danas, a građani donose zaključke šta se dešava", poručio je Janković.
Upitan da li očekuje nastavak napada Janković je odgovorio da "ništa ne očekuje" i da će nastaviti da radi svoj posao.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković ide u kontrolu dokumenata VBA

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Maj.2015

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će danas popodne u Vojno-bezbednosnoj agenciji pogledati dokumenta u vezi sa incidentom na Paradi ponosa u Beogradu koja nisu mogli da pogledaju njegovi saradnici jer su označena visokim stepenom poverljivosti..."Postoje još neka dokumenta...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.