Jalon: Islamisti će nastaviti napade po Evropi

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jalon: Islamisti će nastaviti napade po Evropi

Izraelski ministar odbrane Moše Jalon upozorio je da su džihadisti odlučni da nastave bitku i da su stotine njih, organizovano ili ne, rasporedjene po Evropi.

Jedna od posledica rata u Siriji je upravo ta da su oni sada u Evropi, kazao je Jalon tokom susreta sa poljskim kolegom Antoni Mačerevičem.

Oni poseduju oružje i ozbiljno znanje i iskustvo iz borbi u Siriji, kao i nemilosrdnu ideologiju, dodao je izraelski ministar.

Jalon je naveo da su islamisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremni za napade na zapadne ciljeve i da će se njihovi napadi posle Pariza i Brisela nastaviti po Evropi.

To je rat protiv zapadne civilizacije, a mi u Izraelu ćemo nastaviti da svojim informacijama, znanjem i tehnologijom doprinosimo protiv toga, kazao je izraelski ministar odbrane.

Govoreći o ratu u Siriji, on je rekao da se tamo ne može skoro očekivati stabilnost i kraj sukoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.