Jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije

Izvor: Danas, 24.Maj.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i albanska operska pevačica Inva Mula su tokom današnjeg razgovora konstantovali da je njen sutrašnji nastup u Narodnom pozorištu u Beogradu preduslov za jačanje kulturne saradnje Srbije i Albanije i u značajnoj meri doprinosi promovisanju i unapređenju bilateralnih odnosa.

Vučić i Inva Mula su naglasili da je neophodno raditi na povećanju broja poseta i gostovanja umetnika, kako u Srbiji tako i u Albaniji, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << realizaciji zajedničkih kulturnih događaja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poželevši uspešan nastup Invi Muli u Beogradu, Vučić je rekao da je ponosan što je imao priliku da se susretne sa tako velikom umetnicom i zahvalio joj što radi na produbljavanju odnosa Srbije i Albanije.

Inva Mula će nastupiti na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u operi "Boemi" Đakoma Pučinija.

Gostovanje Inve Mule, poznate i po ulozi u filmu "Peti element", realizovano je u okviru Protokola o saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra opere i baleta iz Tirane, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.