JOŠ IMA DOBRIH LJUDI: Dečaku ukrali harmoniku, a onda mu se desilo još nešto!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI: Dečaku ukrali harmoniku, a onda mu se desilo još nešto!

Jedan penzioner je u dnevnim novinama pročitao apel Davida (13) koji je molio da mu vrate ukradeni instrument i odlučio da mu se javi

SALVBURG - Davidu (13), iz Salcburga, ukrali su njegovu omiljenu harmoniku. Jedan penzioner iz Beča, koji je pročitao molbu dečaka da mu vrate instrument u dnevnim novinama „Krone“, odlučio je da mu pokoni svoju harmoniku.

„Imam jednu takvu kod kuće i želim da je dam malom Davidu“, kaže velikodušni Bečlija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

David je u sredu  posle časa muzičkog  video oca, koji je u tom trenutku krenuo u obližnji lokal na kafu, i potrčao ka njemu, i pri tom spustio svoju harmoniku marke „Hohner Ventura 4“ iza jednog automobila. Kada su se posle samo par minuta, dečak i njegov otac vratili po nju, nije je više bilo. Sve se dogodilo u delu Salcburga, takozvanom Maksglan, ispred muzičke škole koju David pohađa.

Dečak je odmah u „Kroneu“, objavio molbu "poštenom nalazaču": „Molim te, vrati mi moju harmoniku. Opraštam ti!“

Jozef Likmajer (Josef Lueckmayer), penzioner iz Beča, koji je tog dana pročitao ovu srceparajuću poruku dečaka na kojoj je bila i njegova slika sa ukradenom harmonikom, odmah je odlučio da mu pokloni svoju harmoniku.

„Imam istu takvu kod kuće. Stara je oko 40 godina, ali je dobro očuvana. Otputovaću ove nedelje za Salcburg i dečaku ću lično predati harmoniku.“

Kada je čuo da će dobiti vredan instrument na poklon, dečakovoj sreći nije bilo kraja.

„Mnogo hvala! To je moja omiljena harmonika i to je vrlo redak model, koji se više ne pravi“, poručio je presrećan David svom dobročinitelju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.