JEZIVO PODSEĆANJE NA ALENA RIZVANOVIĆA: Uzvikujući „Alahu akbar“ pokušao da gazi pešake u Beču!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO PODSEĆANJE NA ALENA RIZVANOVIĆA: Uzvikujući „Alahu akbar“ pokušao da gazi pešake u Beču!

Jedan muškarac turskog porekla pokušao je danas u Beču da gazi pešake svojim automobilom.

On je, uzvikujući kroz prozor „Alahu akbar“, ušao na trg gde je vozio ciljano ka pešacima, koji su uspeli da izbegnu vozilo.

Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspele su da zaustave rođenog Bečliju, koji je na zadnjem sedištu imao Kuran, preneli su austrijski mediji.

Ova „vožnja“ podseća na masakr koji je preiredio Alen Rizvanović iz Graca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji je danas osuđen na doživotnu kaznu.

Naime, Rizvanović je pre više od godinu dana svojim džipom ciljano gazio pešake u centru Graca, usmrtivši tada tri lica i povredivši više od 50.

On je 20. juna 2015. godine svojim džipom usmrtio tri lica i povredio pedesetak ljudi u centru Graca, osuđen je večeras na doživotnu zatvorsku kaznu.

Porota Krivičnog suda u Gracu je jednoglasno ocenila da je kriv za ubistvo tri osobe i 108-struki pokušaj ubistva.

Takođe su došli do zaključka da je on uračunljiv, iako je dva od tri psihijatra tvrdilo da je neuračunljiv, ali su konstatovali da treba da bude smešten u ustanovu za psihički obolele prestupnike.

Centralno pitanje za porotu je bilo da li je Rizvanović uračunljiv, pošto se, kako je konstatovao tužilac Rudolf Fauler, ne može pobiti da je on sa 80 kilometara na sat ujurio u pešačku zonu.

Rizvanović je tokom svog zločina ubio jednog 28-ogodišnjaka, jednog četvorogodišnjeg dečaka i jednu 53-ogodišnju ženu, a više od 50 lica povredio.

Tri psihijatra su saslušana, od kojih su dva rekla da Rizvanović pati od „paranoidne šizofrenije“, ali je jedan kazao da je bio uračunljiv, međutim, da je i dalje veoma opasna osoba, koja je dobro znala šta čini i da je sve planirao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Beč: Uzvikujući "Alahu akbar" pokušao da gazi pešake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2016, 00:04

Jedan muškarac turskog porekla pokušao je danas u Beču da gazi pešake svojim automobilom...On je, uzvikujući kroz prozor "Alahu akbar", ušao na trg gde je vozio ciljano ka pešacima, koji su uspeli da izbegnu vozilo...Četiri patrole policije, koje su zvali očevici, uspele su da zaustave rođenog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.