JEHOVINI SVEDOCI: Oteli sina na samrti jer neće da ga leče

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEHOVINI SVEDOCI: Oteli sina na samrti jer neće da ga leče

Britanske vlasti veruju da su Kingovi pripadnici religijske grupe Jehovini svedoci, koji su poznati po tome da se protive transfuziji krvi, a sada možda žele i da potpuno spreče lečenje svog deteta

LONDON - Britanski par Bret i Nagemeh King oteli su svog teško bolesnog sina Ašja (5) iz Opšte bolnice Soutempton u Portsmutu, gde se dečak bukvalno nalazio na samrti, i to zbog toga što ne žele da doktori leče mališana.

Naime, britanske vlasti veruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su Kingovi pripadnici religijske grupe Jehovini svedoci, koji su poznati po tome da se protive transfuziji krvi, a sada možda žele i da potpuno spreče lečenje svog deteta, smatrajući to u suprotnosti s božjom voljom.

Britanska policija juče je primila dojavu da je nesrećno dete u veoma teškom stanju nestalo iz bolničkog kreveta, da bi kasnije analiza sigurnosnih kamera pokazala da je mališana u kolicima odveo otac. Lekari su upozorili da bi dečak svakog trenutka mogao da umre jer je pre mesec dana prošao tešku operaciju tumora na mozgu, a sada se hrani preko posebnog sistema cevčića. Njegov doktor istakao je da će se baterija tog mehanizma uskoro isprazniti, zbog čega će dete ostati bez hrane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.