JAKA EKSPLOZIJA PROBUDILA PANČEVCE: Gusti, crni dim nadvijao se nad gradom. Na svu sreću, povređenih nema! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Mar.2017, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAKA EKSPLOZIJA PROBUDILA PANČEVCE: Gusti, crni dim nadvijao se nad gradom. Na svu sreću, povređenih nema! (FOTO)

Snažna eksplozija je zatresla Pančevo jutros nešto posle 6 sati. Kako je saopšteno iz Petrohemije, u toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG. Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na sigurnosnoj reaktorskoj membrani. Celokupno saopštenje pročitajte OVDE.

- Nešto je snažno puklo. Skočili smo iz kreveta i muž i ja i pogledali kroz prozor. Videli smo da gusti, crni dim kulja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz pravca fabrika. Bio je crn kao garež - kažu za portal Telegraf.rs očevici iz Pančeva, koji žive u naselju Strelište, odakle se dobro mogu videti i Azotara i Petrohemija.

U centrali HIP Petrohemije za Telegraf.rs istakli da su ekipe na terenu, kao i da nema mesta panici.

- Ne brinite, nema nikakvih problema, sad su sve ekipe na terenu, utvrđuju šta se desilo, ali sigurni smo da je sve u redu - rečeno je iz centrale ove fabrike samo 20 minuta nakon eksplozije.

Foto: Telegraf

Već oko 7.30h dim se razredio.

HIP Petrohemija je industrijsko-petrohemijski kompleks sa sedištem u Pančevu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

PANIKA U PANČEVU: Odjeknula stravična EKSPLOZIJA, gusti dim kuljao nad gradom

Izvor: Kurir, 24.Mar.2017

...- Nešto je snažno puklo Skočili smo iz kreveta i muž i ja i pogledali kroz prozor Videli smo da gusti, crni dim kulja iz pravca fabrika Bio je crn kao garež – kažu očevici iz Pančeva, koji žive u naselju Strelište, odakle se dobro mogu videti i Azotara i Petrohemija..U centrali HIP Petrohemije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.