Izumeo uređaj koji sprečava krađu struje

Izvor: NTV.rs, 25.Okt.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumeo uređaj koji sprečava krađu struje

Kada se desi kratak spoj, uključenje napona bilo bi nemoguće ukoliko bi u trafo-stanice bio ugrađen uređaj koji je izumeo Goran Mitić iz sela Šarlinac. Zahvaljujući njegovim patentima potrošači bi mogli da zaštite svoje električne aparate od pregorevanja, a Jugoistok krađu struje. Ipak, njegovi pronalasci još nisu ni atestirani pa ne koriste nikome.
Gorana Mitića elektrotehnika zanima od malena. Iako nije završio studije elektronike, 6 puta je nagrađen na izložbi izuma >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na Tesla festivalu. U poslovnici Jugoistoka u Doljevcu radi od sredine 2009.godine, ali na određeno. Za sada je, kaže, patentirao 8 izuma koji mogu da koriste i potrošačima struje i distribuciji. Za poslednji je, ove godine, dobio zlatnu plaketu.
Ipak, omiljeni izum mu je uređaj koji sprečava krađu struje za koji je dobio nagradu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu u Ženevi.
Ništa od Goranovih uređaja nije čak ni atestirano, a da bi privukao finansijere koji bi uložili u njegove izume, trebalo bi da za njih ima zainteresovane kupce.
U Jugoistoku kažu da bi im Goranovi uređaji bili veoma korisni ali da u njih ne mogu da ulažu jer nemaju fond za inovacije. Ali, kako tvrde, ukoliko bi se ovi proizvodi pojavili na tržištu, sigurno bi ih kupili.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Izumeo uređaj koji sprečava krađu struje

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Okt.2014

Kada se desi kratak spoj, uključenje napona bilo bi nemoguće ukoliko bi u trafo-stanice bio ugrađen uređaj koji je izumeo Goran Mitić iz sela Šarlinac...Zahvaljujući njegovim patentima potrošači bi mogli da zaštite svoje električne aparate od pregorevanja, a Jugoistok krađu struje. Ipak,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.