Izručenje Milićeva rutinska stvar

Izvor: B92, 03.Sep.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izručenje Milićeva rutinska stvar"

Povodom najavljenog zahteva Srbije Kini za izručenje Marka Milićeva, profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je da će to biti rutinska stvar.

Ceo sučaj je bizaran, jer do sada nije mnogo kriminalaca iz Srbije tražilo utočište u Kini, rekao je Simić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Profesor FPN istakao je da su odnosi između Srbije i Kine tradicionalno dobri, da počivaju na interesima i da očekuje ovog meseca posetu premijera Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandra Vučića Kini i razgovore sa kineskim zvaničnicima o ekonomiji.

Simić je podsetio da se završava most Zemun - Borča i da je novembra prošle godine u Bukureštu Kina okupila 16 zemalja istočne Evrope na samitu, na kome je najavila novi projekat od 12 tačaka i paket od 10 milijardi dolara.

Deo tih sredstava bi, kako je nagovešteno, trebalo da bude uložen u modernizaciju pruge Budimpešta - Beograd, drugi deo u termoelektranu "Nikola Tesla", a treći verovatno u Koridor 11, dodao je Simić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.