Izraelski avioni pogodili više od 70 mesta u Gazi

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski avioni pogodili više od 70 mesta u Gazi

Izraelski borbeni avioni napali su rano jutros pet džamija, sportski stadion i kuću pokojnog šefa vojnog krila Hamasa, više od 70 meta ukupno, rekao je policijski zvaničnik u Gazi, dok diplomate vrše pritisak da se okončaju dvonedeljni smrtonosni sukobi.

Snažne eksplozije odjekivale su prošle noći u gradu Gazi, a čulo se i granatiranje i pozivi na molitvu iz džamija.

Neuobičajeno intenzivni izraelski udari zabeleženi su u trenutku kada su se generalni sektretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << UN Ban Ki Mun i državni sekretar SAD Džon Keri sastali u Kairu da podstaknu inicijativu na najvišem nivou do sada da se okonča dve nedelje sukoba Izraela i Hamasa, u kome je poginulo skoro 600 Palestinaca i 29 Izraelaca, navodi Asošijted pres.

Keri je rekao da je zabrinut za palestinske žrtve, ali je podržao izraelsku "odgovarajuću i legitimnu" vojnu operaciju, kako je rekao.

Takođe je najavio da SAD šalju 47 miliona dolara za pomoć Gazi da ublaži momentalanu humanitarnu krizu.

UN navode da su većina ubijenih Palestinaca civili, medju njima i deca.

Izrael je jutros saopstio da su još dva vojnika poginula u sukobima s borcima Hamasa, tako da je broj vojnih žrtava od početka ofanzive 8. jula dostiago 27.

Poginula su i dva civila.

Portparol policije Ajman Batnidži rekao je da su tenkovske granate oštetile nekoliko kuća duž istočne granice i da je najmnje 19 ribarskih čamaca zapaljeno granatama sa bojnih brodova na Sredozemnom moru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nove žrtve u Gazi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2014

Šestoro Palestinaca, uključujući tri žene, od kojih je jedna bila trudnica, i jedno dete, ubijeni su danas u izraelskom napadu na Pojas Gaze, petnaestog dana ofanzive Izraela protiv Hamasa, navele su palestinske službe.  Trudna žena i četvorogodišnja devojčica ubijeni su u napadu na Bejt Hanun,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.