Izraelska vojska srušila kuću osuđenog za ubistvo vojnika

Izvor: B92, 04.Maj.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska srušila kuću osuđenog za ubistvo vojnika

Jerusalim -- Izraelska vojska je saopštila da je srušila kuću Palestinca Zeida Amera, osuđenog da je dvoje Izraelaca ubio prošle godine pred očima njihove dece.

Otac osuđenog Ziad Amer rekao je da je žalba izraelskom Vrhovnom sudu na presudu odbijena, i da su desetine izraelskih vozila ušlo rano jutros u grad Nablus na Zapadnoj obali i srušile kuću.

Izraelska vojska je upozorila da će srušiti kuće još četvorice Palestinaca optuženih za umešanost u isto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubistvo.

Palestinski mediji navode da je jutros, prilikom rušenja kuće, izbio sukob vojnika i palestinske omladine i da su vojnici odgovorili suzavcem i pucnjavom.

Izrael navodi da ruši kuće kako bi zastrašio druge potencijalne napadače, odnosno pokazao da će porodice napadača platiti cenu takvih akcija.

Palestinci, međutim, ukazuju da je to oblik kolektivnog kažnjavanja.

Od sredine septembra prošle godine do sada u palestinskim napadima, uglavnom nožem, ubijeno je 30 ljudi na izraelskoj strani.

U istom razdoblju je poginulo oko 200 Palestinaca, a Izrael za većinu tvrdi da su bili napadači.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.