Izraelci: Nema pobednika u ratu

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelci: Nema pobednika u ratu

Većina anketiranih Izraelaca sumnja u tvrdnju izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da je Izrael postigao " veliku vojnu i političku" pobedu nad Hamasom.

Sedmonedeljni sukob u pojasu Gaze okončan je u utorak uveče sporazumom o prekidu vatre. Anketa koju je objavio izraelski list "Haarec" pokazuje da 54 procenata od 464 ispitanika veruje da nema jasnog pobednika u tom ratu. U sukobu je ubijeno više od 2.100 Palestinaca i 69 Izraelaca, podseća Asošijeted pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kasnije je Netanijahu na konferenciji za novinare, prenošenoj preko televizije, izjavio da je Hamasu zadat "težak udarac".

Prekid vatre za sada poštuju obe strane. One su pristale da okončaju neprijateljstva na inicijativu Egipta, a da o ključnim nesporazumima započnu pregovore u Kairu za oko mesec dana. Poznavaoci prilika kažu da ovaj 9. prekid vatre ima šanse da potraje duže od prethodnih, odnosno dok ne propadnu pregovori u Kairu pošto je jaz između dve strane veoma dubok.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelci: Nema pobjednika u ratu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2014

TEL AVIV - Većina anketiranih Izraelaca sumnja u tvrdnju izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da je Izrael postigao " veliku vojnu i političku" pobjedu nad Hamasom...Sedmonjedeljni sukob u pojasu Gaze okončan je u utorak uveče sporazumom o prekidu vatre. Anketa koju je objavio izraelski list...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.