Izrael bombardovao Rafu, traži svog vojnika. Hamas: Nije kod nas!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael bombardovao Rafu, traži svog vojnika. Hamas: Nije kod nas!

Izrael je jutros bombardovao grad Rafu koji se nalazi na jugu pojasa Gaze, u sklopu potrage za svojim vojnikom za kojeg se veruje da ga je zarobila palestinska ekstremistička organizacija Hamas u zasedi kojom je prekinuto humanitarno primirje.

Širom pojasa Gaze bilo je više od 150 vazdušnih napada. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice

 

Najmanje 35 Palestinaca poginulo je u jutrošnjem bombardovanju Rafe, rekao je palestinski zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zvaničnik, Ašraf el Kidra i dodao da je glavna bolnica u toj oblasti evakuisana zbog izraelskog napada.

 

Palestinski zvaničnici naveli su da je širom pojasa Gaze bilo više od 150 vazdušnih napada, uključujući i onaj na Islamski univerzitet u gradu Gazi. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice.

 

Najžešća bitka dve strane desila se nedaleko od mesta na kojem je uhvaćen izraelski vojnik, nedaleko od Rafe, oko tri kilometra unutar pojasa Gaze i blizu granice sa Izraelom i Egiptom.

 

I ovo:

* Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

* Gaza: Izraelski tenkovi prekršili primirje; ima mrtvih

* Zvaničnik UN-a plakao zbog mrtve dece u Gazi

Izraelska vojska je navela da veruje da je vojnik uhvaćen u zasedi sat vremena nakon što je juče ujutru stupilo na snagu humanitarno primirje.

 

Vojno krilo Hamasa u saopštenju na svom veb sajtu objavilo je da "ne zna do ovog trenutka za nestalog vojnika ili bilo šta o njegovom kretanju ili okolnostima njegovog nestanka". Hamas je naveo da veruje da je moguće da je vojnik ubijen oko sat vremena pre početka primirja juče, u sukobu sa borcima te organizacije sa kojima je centrala izgubila kontakt.

 

"Verujemo da su svi članovi te grupe poginuli u (izraelskom) napadu, uključujući i cionističkog vojnika za koga neprijatelj kaže da je nestao", naveo je Hamas. Izraelska vojska odbila je da komentariše ovo Hamasovo saopštenje.

 

Nestanak vojnika Hadara Goldina i teški sukobi koji su usledili prekinuli su primirje koje je trebalo da traje tri dana i otvori put za razgovore u Kairu čiji cilj je dogovor o trajnijem prekidu vatre. Izrael i Hamas, kao i do sada tokom 26-dnevnog sukoba, optužili su se međusobno za prekid humanitarnog primirja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.