Izračunajte svoj bioritam

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izračunajte svoj bioritam

Život ljudskih bića se zasniva na ritmu uzimanja i ispuštanja energije. Početkom 20. veka za proučavanje je ustanovljen određeni ritam, najpre fizički, pa emocionalni i na kraju intelektualni, i sve to je objedinjeno nazivom bioritam. Iako se ovo od skoro proučava, postoje dokazi da se bioritam koristio i u starom Egiptu. U muzeju u Kairu postoje papirusi sa bioritmovima faraona, njegove žene, njihove dece i drugih velikodstojnika.

Fizički ciklus utiče na zdravlje, otpornost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prema bolestima, snagu, koordinaciju i fiziologiju. Emotivni utiče na emocije, a intelektualni na mentalnu kondiciju, pamćenje, logiku i analitičku moć.

Sva tri ciklusa počinju u trenutku rođenja i polaze sa zajedničke osnovne linije. Svaki ciklus se zatim diže i spušta svojim zasebnim ritmom, pa na taj način pravi talasastu liniju. Kada je ciklus iznad osnovne linije smatra se da je u pozitivnoj fazi, i suprotno, ispod osnovne linije, ciklus je u negativnoj fazi.

Izračunavanje bioritma nije komplikovano pa ga uvek možete izračunati, čak i kada niste blizu kompjutera. Prvo je potrebno da izračunate koliko je prošlo dana od vašeg rođenja (ne zaboravite da dodate dane za prestupne godine).

Kada dobijete brojku, prvo je podelite sa brojem 23 (fizički ciklus). Na primer, od rođenja je prošlo 15.400 dana - 15.400:23=669,5. Dobijeni broj kaže da je do sada fizički ciklus prošao 669 puta i da je u toku 5. dan novog.

Da biste dobili emocionalni ciklus, isti broj (broj dana od rođenja) podelite sa 28 i ostatak iza decimale reći će vam u kom ste danu trenutnog ciklusa.

Na kraju, isti broj podelite sa 33 i na isti način ćete dobiti u kom ste danu intelektualnog ciklusa.

Fizički ciklus traje 23 dana. Povoljan je od drugog do 11. dana, nepovoljan od 13. do 23. Kritičan je prvi i 12. dan.

Emocionalni ciklus traje 28 dana. Povoljan je od drugog do 14. dana, a nepovoljan 16. do 28. dana. Kritični dani su 1. i 15.

Intelektualni ciklus traje 33 dana. Povoljan je od drugog do 16. dana, nepovoljan od 18. do 33, a kritični dani su 1. i 17.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.