Izlila se cisterna u Bečeju

Izvor: Mondo, 14.Feb.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlila se cisterna u Bečeju

Iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila se velika količina neutvrđene materije, javila je danas Radio-televizija Vojvodine.

Foto: MONDO

Cisterna je u vlasništvu jedne firme iz Pančeva, a izlivena materija je vlasništvo Naftne industrije Srbije (NIS).

Na mesto nezgode još u toku noći izašle su vatrogasna i policijska ekipa, kako bi se sadržina cisterne sprala sa puta i okolne zelene površine, a i danas pre podne radnici koji nisu želeli da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predstave, uklanjali su ostatke izlivene materije.

Pre dva dana u Srbobranu se izlila sirova nafta iz kamiona-cisterne koji je prevozio naftu sa NIS-ovog naftnog polja nadomak ovog vojvođanskog mesta.

U NIS-u su tada naveli da se nafta izlila iz cisterne preduzeća "Eko maber", te da su preduzete sve mere kako bi se saniralo izlivanje.

"Nafta se izlivala u kilometarskoj traci, kroz ulice i sam centar Srbobrana. Sanacija je u toku, ali su posledice vidljive. Na sve strane praškasti materijal kojim se nafta sanira. Ko će njega pokupiti i koliko su on i sirova nafta koja nije uklonjena, već samo sprana sa puta, štetni po životnu okolinu?", upitao je predsednik Ekološkog pokreta Srbobrana Dragan Kurjački.

On je upitao ko je dozvolio NIS-u da vozi opasne materije kroz samo naselje, i to ulicom u kojoj je zabranjeno kretanje teretnim vozilima preko pet tona.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Izlila se cisterna u Bečeju

Izvor: Beta, 14.Feb.2016

Iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila se velika količina neutvrdjene materije, javila je danas Radio-televizija Vojvodine.Cisterna je u vlasništvu jedne firme iz Pančeva, a izlivena materija je vlasništvo Naftne industrije Srbije (NIS).Na mesto nezgode još u toku noći izašle su vatrogasna...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.