Izgovorio bratovo ime i pao mrtav

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgovorio bratovo ime i pao mrtav

„Miloše!”, poslednje je što je izustio Marko Jakovljević pogledavši u starijeg brata pre nego što je pao pokošen metkom preksinoć u školskom dvorištu. Ubijeni Marko Jakovljević

Igranje pištoljem bilo je kobno po ovog šesnaestogodišnjeg dečaka, ubijenog preksinoć u dvorištu Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Kaluđerici.

Pročitajte još Za ubistvo dečaka u Kaluđerici osumnjičen brat Brat i dva druga ubijenog dečaka zadržani u policiji
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ko je držao pištolj, kako je on opalio i kako se dogodilo da metak pogodi Marka, policija još uvek utvrđuje. U pritvoru su zadržani Markov rođeni brat Miloš (19) i još dvojica drugara. Kako "Blic" saznaje, Miloš je osumnjičen za ubistvo, a ostala dvojica za saučesništvo.

- Sva trojica su pala na poligrafskom ispitivanju, i kod sve trojice su na rukama nađene barutne čestice, što je bilo dovoljno da im se odredi zadržavanje. Ko je od njih pucao, i da li je neko od njih ispalio smrtonosni hitac, još nije poznato jer nijedan ne priznaje krivicu - kaže za „Blic“ izvor iz beogradske policije.

Stariji sin mi ispričao za „mercedes“

Markov otac kaže da je nakratko uspeo da vidi starijeg sina, koji mu je rekao da je samo čuo pucanj.

- Kada se okrenuo, čuo je kako ga Marko doziva, a zatim video kako mu na usta i nos izbija krv. I onda je pao. Stariji sin mi je rekao da je blizu škole viđen crni “mercedes”. Možda je neko iz njega pucao. Ne znam šta da mislim, nisu mi dali da pričam s njim - očajan je otac Goran.

Prva verzija da je dečak ubijen hicem koji je ispaljen iz automobila u pokretu pala je u vodu ubrzo posle uviđaja. Ovu verziju policiji je ispričao otac ubijenog dečaka, pozivajući se na ono što mu je ispričao stariji sin, koji je u momentu ubistva takođe bio u školskom dvorištu. Policija je, međutim, sigurna da spornog vozila nije bilo i da je ta priča izmišljena da bi se sakrili stvarni krivci.

Juče u podne, po prijavi građana, u obližnjoj rečici, tri kilometra dalje od škole policija je pronašla i pištolj, koji je dat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je iz njega ispaljen smrtonosni hitac.

- U pitanju je pištolj 7,65, hromiran i sa kompresorom. Ispituje se ko je vlasnik pištolja - kažu u policiji navodeći da su građani „videli decu koja su se sumnjivo ponašala i nešto bacila u reku“.

Inspektori su juče saslušali i ostalu decu koja su u ponedeljak bila u školskom dvorištu. Niko od njih nije hteo da oda ubicu.

- Razgovarano je sa više od 15 dece, neki pominju automobil u pokretu, drugi imaju neku drugu priču, ali je jasno da svi lažu i kriju šta se zaista desilo - kažu u policiji i navode da će zvanično saslušanje tek biti obavljeno budući da u njihovim pričama ima dosta nejasnoća.

U policiji je saslušan i rođak, koji je tvrdio da je jedino što je čuo bio pucanj, a kada se okrenuo, Marko je već ležao na zemlji.

Viktorija: Išao je s mojom ćerkom u odeljenje

Među Markovim drugaricama iz odeljenja nalazi se i ćerka poznate rok pevačice Viktorije koja za „Blic” kaže da još ne može da dođe sebi zbog tragedije koja se desila:

- Kada su nas pozvali oko ponoći i saopštili vest da je Marko preminuo, ostali smo u šoku, cele noći nismo spavale ni ja ni moja ćerka. Bio je tako dobro dete. Za Markove roditelje ćemo uvek biti tu, šta god im bude trebalo - ispričala je Viktorija.

Prazna klupa

Marko je pohađao prvi razred Hemijsko-prehrambene tehnološke škole. Drugari iz odeljenja okupili su se kod njegovog najboljeg druga sa kojim je delio školsku klupu pokušavajući da uteše jedni druge.

- Imali smo samo dva dečaka u odeljenju i 27 devojčica, pa su tako Marko i njegov drug iz klupe bili naši mezimci. Super smo se slagali, kako ćemo sada otići u školu i gledati njegovu praznu stolicu, kako da shvatimo da ovo nije san i da Marko više neće biti tu sa nama - skoro uglas su pričale Markove drugarice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.