Izbori: Tadić vs Nikolić - 35,8:35,7

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori: Tadić vs Nikolić - 35,8:35,7

Ako mislite da vaš glas na izborima ništa ne znači - varate se, jer bi u prvom krugu predsedničkih izbora 6. maja za kandidata Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića glasalo bi 35,8 odsto, a za kandidata Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića 35,7 odsto izašlih birača, rezultati su u ponedeljak predstavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ispitivanja javnog mnjenja agencije Faktor plus. Razliku od trenutnih 0,1 odsto možete nadoknaditi ako animirate porodicu i par prijatelja da glasaju, a za kog kandidata - to je vaš izbor...

Istraživanje sprovedno na uzorku od 1.160 punoletnih ispitanika od 2. do 8. aprila, pokazalo je da bi za kandidata socijalista Ivicu Dačića glasalo 11,2 odsto, lidera Preokreta i LDP-a Čedomira Jovanovića 5,6 odsto, predsednika DSS-a Vojislava Koštunicu pet odsto, dok bi jedan odsto izašlih glasalo za kandidata URS-a Zorana Stankovića.

Kako je rečeno na predstavljanju rezultata, istraživanje nije obuhvatilo predsedničke kandidate Srpske radikalne stranke Jadranku Šešelj i muftiju Muamera Zukorlića, jer do kraja istraživanja nisu bili prijavili kandidaturu.

Kada je reč o parlamentranim izborima, rezultati istraživanja su pokazali da bi koalicija oko SNS dobila 33,4 odsto, a koalicija oko DS 29,4 odsto glasova izašlih birača.

Na trećem mestu je koalicija Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija sa 11,6 odsto glasova izašlih na birališta.

Cenzus bi, kako je pokazalo istraživanje predstavljeno u beogradskom Medija centru, prešli i koalicija Preokret (6,3 odsto), SRS (5,7 odsto), Demokratska stranka Srbije (5,5 odsto), dok bi ispod cenzusa bili Ujedinjeni regioni Srbije (3,4 odsto).
Pogledaj vesti o: Izbori,   Maja Nikolić,   Boris Tadić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.