Iza maloletnika napadača stoje roditelji koji isto misle

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Iza maloletnika napadača stoje roditelji koji isto misle"

Iza 19 napada na imovinu Albanaca stoje neke desničarske grupe koje regrutuju mlade ljude jer nije slučajno to što su izgrednici maloletnici približno iste dobi, kaže Aniko Muškinja Hajnrih, zaštitnica prava građana u Vojvodini.

Ona je za "Politiku" izjavila da se plaši da će ti mladi ljudi s takvom ideologijom nastaviti i kada više ne budu maloletnici i smatra da te događaje treba okarakterisati kao krivična dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Stekla sam utisak kao da je svima laknulo kada su čuli informaciju da je jedan počinilac imao 21 godinu, a da su svi ostali maloletni, kao da je to umanjilo značaj ovih događaja. Činjenica da su oni imali oružje, a u jednom slučaju bacili bombu, ukazuje na to da ovde ipak nije reč o narušvanju nečije imovine, već o izazivanju nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kako to i piše u Krivičnom zakoniku. Na sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost zamerila sam što MUP nije dao bližu informaciju o tim počiniocima, da li oni pohađaju neku školu, iz kakvog socijalnog miljea dolaze", rekla je Muškinja Hajnrih.

Ona kaže da "pretpostavlja da iza te dece neko stoji, ako ne naručilac, onda roditelji koji isto misle".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.