Ivanić sa državnim vrhom Srbije

Izvor: RTS, 31.Maj.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić sa državnim vrhom Srbije

Član Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladen Ivanić boravi u Beogradu, gde se sastao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH.

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Vučiću preneo da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH.
Premijer Vučić je zahvalio Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.
„Srbija želi dobre i najbliže odnose sa Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija ne može i neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH“, poručio je premijer Vučić.
Usled novonastalih okolnosti, navodi se, premijer Vučić i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Ivanić je razgovarao i sa predsednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem.  
Predsednik Nikolić je tom prilikom posebno istakao da Srbija već godinama ulaže velike napore da očuva stabilnost regiona, ali nema uvek punu podršku susednih zemalja.

"Često pojedini političari, zarad uskogrudih a kratkoročnih političkih benefita, podstiču tenzije među narodima koji žive u regionu, i na taj način nanose ogromnu štetu procesu pomirenja među građanima i državama. Ovo se posebno odnosi na Bosnu i Hercegovinu u kojoj se stanje ubrzano pogoršava. Budućnost celog Balkana je u saradnji, u stremljenju ka prihvatanju evropskih standarda, a preduslov te saradnje moraju pre svega biti mir i stabilnost, i na tome Srbija čvrsto insistira", rekao je predsednik Nikolić, a saopšteno je iz Predsedništva.
Mladen Ivanić je rekao da istupi poglavara islamske verske zajednice i katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, te retorika političara iz Federacije Bosne i Hercegovine, vraćaju građane u rane devedesete godine prošlog veka.
Ivanić smatra da se to mora zaustaviti, jer takvi postupci ugrožavaju mir i stabilnost i stvaraju nesigurnost, posebno kod pripadnika srpskog naroda.
Ivanić je dodao da se iskreno nada da će to biti na vreme shvaćeno i da će se Bosna i Hercegovina vratiti na put ostvarivanja napretka za sve svoje građane i stvaranje mogućnosti za život kao u razvijenim zemljama Evrope.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanić obavijestio Vučića: Srbi u BiH su u strahu i usamljeni

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2016

BEOGRAD – Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH iz RS, razgovarao je danas u Beogradu sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Vlade Srbije i upoznao ga sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH...U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću prenio da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Želimo najbliže odnose sa BiH, ali nećemo ostaviti na cedilu Srbe

Izvor: Beta, 31.Maj.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, da Beograd želi najbliže odnose sa BiH, ali i da "ne može i neće nikada ostaviti na cedilu" srpski narod u toj zemlji.Kako je saopštila Vlada Srbije,...

Nastavak na Beta...

Ivanić se žalio Vučiću: Srbi se ponovo osećaju usamljenim

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH...U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.