Ivanić: Nema pomaka dok se ne formira vlast u FBiH

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Nema pomaka dok se ne formira vlast u FBiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao danas da neće biti izabrano rukovodstvo Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sve dok ne budu izabrani predsjednik i potpredsjednici FBiH.

Ivanić je rekao da rukovodstvo Doma naroda parlamenta BiH nije izabrano, jer se čeka izbor predsjednika i potpredsjdnika Federacije BiH.

"To pokazuje da, praktično, neće biti pomaka dok se posao ne završi. Tu je riječ o odnosima unutar FBiH, a ne nas u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Srpskoj", izjavio je Ivanić novinarima u Sarajevu.

On smatra da činjenica da danas nije izabrano rukovodstvo Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ne predstavlja krizu na nivou BiH.

Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas na zahtjev SDA, jer je predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Halid Genjac zatražio vrijeme za dodatne konsultacije u vezi sa izborom rukovodstva ovog doma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.