Italijanski parlament oduzeo mandat Berluskoniju

Izvor: Blic, 27.Nov.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski parlament oduzeo mandat Berluskoniju

Italijanski parlament oduzeo je danas poslanički mandat bivšem premijeru Silviju Berluskoniju zbog osude za utaju poreza.

Time se onemogućuje da Berluskoni u narednih šest godina bude ponovo izabran u parlament, ali to ne znači i kraj njegove političke karijere, prenela je agencija AP.

Berluskoni je do pred samo glasanje ostao prkosan, pa je u obraćanju pristalicama ispred svoje rezidencije u Rimu proglasio današnji dan "danom žalosti za demokratijom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je tom prilikom takođe optužio državno tužilaštvo da protiv njega već 20 godina vodi "politički progon".

Bivši premijer, koji je osuđen na kaznu od četiri godine zatvora, a koja se može smanjiti na godinu dana kućnog pritvora ili društveno korisnog rada, tvrdi da je nedužan i da je žrtva levičarski orijentisanih sudija.

Berluskonijeva partija Forca Italia sinoć je zvanično povukla podršku vladajućoj koaliciji, nekoliko sati pred glasanje o budžetskom predlogu za 2014. i dan uoči glasanja o sudbini Berluskonija u Senatu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Berluskoni izbačen iz parlamenta

Izvor: RTS, 27.Nov.2013

Zbog osude za utaju poreza, italijanski senat oduzeo poslanički mandat bivšem premijeru Silviju Berluskoniju. Time se onemogućava da Berluskoni u narednih šest godina ponovo bude izabran u parlament...Italijanski parlament oduzeo je poslanički mandat bivšem premijeru Silviju Berluskoniju zbog osude...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.