Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Osujećena zavera neofašista

Italijanske vlasti saopštile su da su osujetile operacije neofašista koji su planirali napade na imigrante i političke mete, uključujući sudije.

Mario Parente, italijanski general na čelu grupe za borbu protiv terorizma, rekao je danas na konferenciji za novinare da su zaverenici nedavno počeli da gomilaju oružje, što je nateralo snage koje su pratile njihove aktivnosti u poslednjih 18 meseci da reaguju.

Policija je izdala naloge za hapšenja 14 osumnjičenih u centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i sjevernoj Italiji, preneo je AP.

Mreža neofašističkih grupa organizuje aktivnosti preko društvenih mreža i identifikovala je potencijalne mete, uključujući imigrante, sudije i institucije, kao što su "Ekvitalija", agencija za prikupljanje poreza, i italijanska željeznica.

Neki napadi bili su planirani za božićne praznike.

Cilj grupe bio je da destabilizuje javni poredak i red u državi, rekli su istražioci.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanski neofašisti hteli da napadnu imigrante i sudije

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Italijanske vlasti osujetile su zaveru neofašističkih organizacija da napadnu imigrante, sudije i političke ciljeve...Italijanski general Mario Parente koji predvodi grupu za borbu protiv terorizma rekao je danas na konferenciji za štampu u Milanu da su zaverenici nedavno počeli da stvaraju zalihe...

Nastavak na Blic...

Osujećena zavjera neofašista u Italiji

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014

MILANO - Italijanske vlasti saopštile su da su osujetile operacije neofašista koji su planirali napade na imigrante i političke mete, uključujući sudije...Mario Parente, italijanski general na čelu grupe za borbu protiv terorizma, rekao je danas na konferenciji za novinare da su zavjerenici nedavno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.