Istražitelji uvereni da krilo aviona pripada nestalom malezijskom avionu MH370

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelji uvereni da krilo aviona pripada nestalom malezijskom avionu MH370

U blizini ostrva Reinion u Indijskom okeanu pronađeni su ostaci aviona za koje se sumnja da je aviona "Malezija erlajns" koji je nestao marta 2014, javlja CNN.

BREAKING Is this piece found this morning could be flaps of #MH370 ? http://t.co/MlhHe6Px4F pic.twitter.com/FyRC4L7X9e

— AirLive.net (@airlivenet) July 29, 2015

Pronađen je deo krila aviona za koji se smatra da je Boing 777, što je isti tip aviona kao mestali MH370.

Ostrvo Reinion nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se oko 800 kilometara od Madagaskara.

Wreckage was found on island in the Indian Ocean, have been handed over for testing. And it can be made #MH370. pic.twitter.com/auXtzYwOb7

Američki zvaničnik je izjavio da su nadležni istražitelji gotovo uvereni da snimak ostataka aviona pronađenih u Indijskom okeanu jeste deo krila sa istog modela boinga 777, kao što je malezijski avion.

Pripadnik Vazduhoplovstva Francuske Kristijan Returna rekao je za CNN da traju ispitivanja da li je reč o malezijskom MH370 koji je nestao pre 18 meseci.

„Suviše je rano da kažemo da li jeste ili nije MH370. Pronašli smo olupine jutros kod obale San Andre“, rekao je Returna.

Neimenovani zvaničnik je dodao da istražitelji navode da je u pitanju deo sa ivice krila boinga, javio je AP.

U međuvremenu, ministar saobraćaja Malezije je saopštio da je njegova zemlja uputila tim stručnjaka koji treba da utvrde da li je reč o delu nestalog aviona sa leta MH370, preneo je AFP.

Prema njegovim rečima, olupina je izvučena na ostrvo.

Avion MH370 nestao je 8. marta 2014. godine nakon poletanja iz Kuala Lumpura u Maleziji.

Vlasti su saopštile da ne znaju zašto je avion skrenuo sa kursa iznad mora između Malezije i Vijetnama i gde je tačno završio, podseća CNN.

Međunarodni tim eksperata je koristio satelitske podatke da proceni da li se avion eventualno srušio u južnom Indijskom okeanu. Spasilački timovi su pretraživali velike delove morskog dna u južnom Indijskom okeanu tragajući za ostacima.

Malezijska vlada je na kraju saopštila da je avion izgubljen u nesrećnom slučaju i da se pretpostavlja da su svi putnici i posada mrtvi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.