Ističe rok za predlaganje novog ministra finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za predlaganje novog ministra finansija

Rok do kog, prema Zakonu o Vladi Srbije, premijer treba da Narodnoj skupštini predloži novog ministra finansija ističe u utorak, 29. jula, podseća list Danas i dodaje da takav predlog zvanično još nije stigao u parlament.

Ne postoji rok u kome Skupština Srbije treba da se opredeli o izboru novih ministara, a pitanje za Vladu je kada će parlamentu dostaviti imena kandidata za ministre finansije i privrede", kaže za list šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Mada uz konstataciju da on nije prava adresa, Babić navodi da su sve odluke koje je SNS donosio transparentne i u najboljem interesu funkcionisanja cele države i da će tako biti i ovoga puta.

„Zalažemo se za poštovanje zakona i to je osnov naše politike. Siguran sam da će vlada i ubuduće funkcionisati u punom kapacitetu", ističe Babić.

Sagovornici Danasa iz vlade, kao i iz SNS, kažu da ova vlast poštuje zakone, ali i napominju da, ukoliko zakonski rok bude prolongiran, to je zato što premijer Aleksandar Vučić još nije odlučio ko će biti novi ministar privrede umesto Dušana Vujovića, koji će ubuduće voditi finansije.

Čak i da zvanično budu predloženi kandidati za ministre privrede i finansija, sagovornici lista ubeđeni su da će parlament Srbije o njihovom izboru, kroz tehničku rekonstrukciju vlade, odlučivati tek u septembru.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović ističe da Vlada Srbije uvek poštuje zakonske rokove.

"Ja mogu da vam kažem da Vlada Srbije uvek poštuje zakonske rokove, ali šta ćemo ako u utorak ne stigne predlog u parlament... Hajde da sačekamo utorak, sredu, pa ćemo onda komentarisati. Uostalom, to je pitanje za premijera, koji predlaže kandidate", kaže Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.