Istanbul organizira prvi Svjetski humanitarni samit

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2016, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul organizira prvi Svjetski humanitarni samit

Najmanje 80 zemalja sudjelovat će 23. i 24. Maja na prvom Svjetskom humanitarnom samitu u Istanbulu i dogovarati učinkovitije metode suočavanja sa sve oštrijim krizama, objavio je visoki dužnosnik UN-a.

Voditelj humanitarnih operacija pri Ujedinjenim narodima Stephen O'Brien pozdravio je velik broj dosad prijavljenih sudionika, iako je to manje od polovice od 193 država članica UN-a (1934 .

Samo će 45 zemalja biti zastupljeno na razini šefova država ili vlada, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je O'Brien i objasnio da to neće biti donatorska konferencija, već prilika da se čelnici angažiraju snažnije politički sudjelovati u humanitarnim operacijama.

Prema izvještaju UN-a objavljenom u januaru, a o kojem će se razgovarati na samitu u Istanbulu, humanitarne potrebe narasle su s 2 milijarde dolara u 2000. na 24,6 milijardi u 2015.

U Istanbulu će 15 radnih skupina razgovarati o različitim sadržajima, kao što su edukacija u izvanrednim situacijama, uloga žena u krizama, zaštita novinara ili humanitarna načela i zakoni ratovanja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Na prvom humanitarnom samitu UN očekuje se učešće 80 zemalja

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016

Na prvom Svetskom humanitarnom samitu u Istanbulu ovog meseca učestvovaće 80 zemalja i 45 svetskih lidera, izjavio je šef humanitarnih operacija Ujedinjenih nacija Stiven O'Brajen...O'Brajen je na konferenciji za novinare u ponedeljak rekao da je veoma ohrabren brojem najavljenih učesnika i da očekuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.