Ispovest čoveka koji je šišao Tita: Posle skoro pola veka OTKRIVA šta mu je Broz rekao

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest čoveka koji je šišao Tita: Posle skoro pola veka OTKRIVA šta mu je Broz rekao

Seća Brajić Titovih reči

Srebreničanin Muhamed Bajrić tokom svoje dugogodišnje karijere frizera za klijente je imao brojne poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života bivše Jugoslavije, a neki od legendi koje su se našle na njegovoj frizerskoj stolici bili su Tito, Alija Izetbegović, Branko Mikulić, Safet Isović, Davorin Popović, Mirza Delibašić.

Bajrić je davne 1960. godine stekao zanatsku diplomu, godinu pre redovnog roka te u petnaestoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godini života zasluženo dobio titulu najmlađeg kvalifikovanog radnika u bivšoj Jugoslaviji. Te godine napustio je rodni grad i preselio u Sarajevo.

Priseća se razgovora s Titom kojeg je šišao 1969. godine, a koji ga je u kratkom razgovoru upitao odakle je i kako je postigao uspeh u svom zanatu.

- Rekao sam da sam iz Srebrenice i da sam 1960. godine došao u Sarajevo. Kazao mi je da se tri puta spremao da ode u Srebrenicu u lovište i nije mu se dalo. 'Izgleda da ću umreti, a neću obići tvoju Srebrenicu' - priseća se Bajrić Titovih reči.

Bajrić je učestovao na različitim takmičenjima i osvajao nagrade. Na takmičenju za najboljeg frizera Jugoslavije u Beogradu pokazao je svoje umeće i osvojio prvo mesto. Posle toga je nizao uspeh za uspehom, prvo na Evropskom prvenstvu frizera u Milanu gde osvaja zlatnu medalju, a kao evropski prvak nastupa i na Svetskom prvenstvu u Parizu.

Nakon uspeha koji je ostvario u Parizu, trebalo je da putuje za Tokio, ali je nažalost zbog rata sprečen i kaže da žali za tim.

Vratio se 2005. godine u Srebrenicu, za koju kaže da je najmirniji grad u BiH.

- Ovde je lepa sredina, ali ipak nedostaje naroda. U ovom gradu najviše mi se dopada odnos kod mladih fudbalera koji ne gledaju na naciju, nego se ponašaju kao braća - ističe Bajrić.

U penzionerskim danima leto provodi u Srebrenici, a zimu u Sarajevu. Frizerski zanat preneo je na više od 400 svojih učenika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.