Ispod Gazele pola miliona tona smeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2009, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispod "Gazele" pola miliona tona smeća

BEOGRAD - Ekipe beogradskih komunalnih preduzeća i dalje raščišćavaju prostor ispod mosta „Gazela" sa koga je iz nehigijenskog naselja raseljeno oko 167 romskih porodica, saopšteno je juče iz uprave grada. Raskrčivanje i čišćenje ovog terena, po svoj prilici, biće nastavljeno i narednih dana, budući da je ukupna količina otpada ogromna i procenjuje se da iznosi od 300.000 do 500.000 tona.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hemijski čiste teren, a saradnja sa saobraćajnom policijom je veoma dobra, izjavio je Darko Glavaš iz Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima.

Sva gradska komunalna preduzeća rade u dve smene, a veliki doprinos uspešnom raseljavanju "Karton naselja" dali su, između ostalih i gradski sekretarijati za inspekcijske poslove, socijalnu i dečju zaštitu, saopštio je "Beoinfo".

Ispod „Gazele", na području Novog Beograda, prekjuče je uklonjeno 200 improvizovanih stambenih objekata od kartona i dasaka, a 50 s druge strane, na području opštine Savski venac.

Oko 140 radnika od rane zore preseljavalo je 167 porodica s pokućstvom iz ove divlje naseobine u kontejnere postavljene na u opštinama Čukarica, Mladenovac, Rakovica, Surčin, Barajevo i Lazarevac, dok su komunalne službe rušile sirotinjske udžerice, raskrčivale deponije i uklanjale septičke jame.

Kako je izjavio ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić 53 porodice otputovale su u Leskovac i Vranje i druga mesta gde imaju prijavljeno prebivalište. Za one koji su ostali bez krova nad glavom država će platiti zakup stanova i kuća do kraja godine, dok će neki biti smešteni u kontejnere.

Vlada je izdvojila 27 miliona dinara za smeštaj onih koji se vraćaju u mesta gde imaju prijavljen boravak, a deo novca je već prebačen lokalnim samoupravama, naveo je Ljajić istakavši da će saradnja sa ovim porodicama i dalje biti neophodna zato što im je potrebna pomoć u privikavanju na život u novoj sredini.

Preseljenje više od 1 000 ljudi iz nehigijenskog naselja obavljeno je bez problema uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a korišćeno je 16 autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd", devet vozila „Laste", kao i 45 kamiona.

Za uklanjanje otpada upotrebljena su tri velika "rolkipera" nosivosti 27 kubika, četiri vučna voza, tri kran dizalice nosivosti do 50 tona, sedam utovarivača, četiri buldožera, šest pomoćnih mašina.

Na licu mesta, prilikom preseljenja, sad već bivših stanovnika do juče najvećeg nehigijenskog naselja u Beogradu, bilo je i pet cisterni, četiri vozila „ZOO higijene", ekipe gradske Elektrodistribucije, tri vozila Hitne pomoći i vatrogasni kamion.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raščišćavanje prostora ispod Gazele

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 20:00

Ekipe beogradskih komunalnih preduzeća i dalje raščišćavaju prostor ispod mosta "Gazela" sa koga je iz nehigijenskog naselja raseljeno oko 167 romskih porodica. ..Raskrčivanje i čišćenje ovog terena, po svoj prilici, biće nastavljeno i narednih dana, budući da je ukupna količina otpada ogromna...

Nastavak na S media...

Horor ispod Gazele!

Izvor: Press, 02.Sep.2009

Iza stanovnika srušenog nehigijenskog naselja ostalo pravo leglo zaraze sa stotinu septičkih jama i gomilama od 10.000 kubika smeća. Radnici JKP „Gradska čistoća" u teškim uslovima radili sa zaštitnim maskama. .Posle raseljavanja romskih porodica ispod mosta Gazela radnici JKP „Gradska...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.