Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država uhapsila džihadiste zbog zavere

Sunitski ekstremisti iz Islamske države saopštili su da su uhapsili četvoricu džihadista pod optužbom za zaveru protiv kalifata koji je proglasio Abu Bakr el

Bagdadi.

Na video snimku koji kruži po islamističkim sajtovima, jedan muški glas navodi da je "otkrivena mreža verskih ekstremista koja je planirala da uzme oružje protiv kalifata u cilju destabilizacije bezbednosti Islamske države", kao i da je pripremala napad na međunarodnu koaliciju, sirijski režim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i opoziciju.

Uhapšeni džihadisti na video snimku govore turskim jezikom i navode da su razočarani u Islamsku državu koja ne smatra "sve Iračane i Sirijce nevernicima". Optužili su i Bagdadija da je nevernik jer uzima novac od njih.

Sudbina uhapšenih nije navedena na snimku koji se završava poglavljem iz Kurana da onima koji se bore protiv Boga i njegovog proroka sleduje smrt ili odsecanje ruku i nogu.

Džihadisti iz Islamske države pogubili su 100 svojih stranih boraca koji su pokušali da pobegnu iz sirijskog grada Raka, preneo je u subotu britanski Fajnenšel tajms izjavu aktivista protiv sirijskog režima i islamskih ekstremista.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država sad hapsi i džihadiste

Izvor: Mondo, 22.Dec.2014

Sunitski ekstremisti iz Islamske države saopštili su da su uhapsili četvoricu džihadista pod optužbom za zaveru protiv kalifata koji je proglasio Abu Bakr el Bagdadi...Foto: AP Photo..Na video snimku koji kruži po islamističkim sajtovima, jedan muški glas navodi da je "otkrivena mreža verskih...

Nastavak na Mondo...

Islamska država uhapsila džihadiste zbog zavere

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014

Sunitski ekstremisti iz Islamske države saopštili su da su uhapsili četvoricu džihadista pod optužbom za zaveru protiv kalifata koji je proglasio Abu Bakr el Bagdadi...Na video snimku koji kruži po islamističkim sajtovima, jedan muški glas navodi da je "otkrivena mreža verskih ekstremista koja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.