Islamska država ne posustaje: Razvila novu, opasnu eksplozivnu napravu

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država ne posustaje: Razvila novu, opasnu eksplozivnu napravu

Militanti Islamske države razvili su novu improvizovanu eksplozivnu napravu koja može biti ispaljena ili bačena iz aviona, saopšteno je iz Međunarodne grupe za istraživanje naoružanja u sukobima (CAR).

U saopštenju se navodi da je grupa islamskih militanata u Iraku "promovisala razvoj sopstvenog brenda oružja".

Islamska država potvrdila je da razvija novo oružje da bi naoružala svoje militante napravama koje inače nisu dostupne.

- Naprava može biti bačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz aviona, ispaljena iz određene vrste oružja ili iz drona -  navodi se u saopštenju predstavnika CAR, koji su posetili Mosul u novembru, februaru i martu.

CAR je još u decembru saopštila da militanti Islamske države razvijaju novu vrstu oružja, kojom će moći da pariraju vojnim snagama Iraka, kao i to da već postoje standardi za proizvodnju nove eksplozivne naprave.

(Telegraf.rs/Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.