Islamisti potisnuti sa Sindžara

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti potisnuti sa Sindžara

Snage iračkih Kurda koje se bore protiv grupe Islamska država (ID) uspele su da potisnu islamiste sa strateški važne planine Sindžar.

Irački Kurdi otvorili su koridor kako bi hiljade pripadnika jazidske manjine mogle da odu odatle.

Desetine hiljada Jazida su ostali zarobljeni na toj planini još od početka avgusta, kada je ID zauzela gradove Sindžar i Zumar i naterala lokalno stanovništvo u bekstvo, prenosi AP.

Mnogi od njih su kasnije evakuisani odatle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avionima, ali je ipak više hiljada ostalo na planini.

Snage iračkih Kurda su sada otvorile put ka oslobađanju grada Sindžara koji se nalazi u podnožju istoimene planine, navodi AP.

Trupe kurdskih milicija, pešmerga, uz podršku američkih vazdušnih udara, juče su pokrenule operaciju za ponovno zauzimanje Sindžara.

Visoki kurdski zvaničnik Masrur Barzani potvrdio je za AP da su kurdske snage danas uspele da potisnu ID i probiju koridor do planine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurdi potiskuju trupe Islamske države

Izvor: RTS, 18.Dec.2014

Snage iračkih Kurda koje se bore protiv grupe Islamska država uspele su da potisnu islamiste sa strateški važne planine Sindžar i da otvore koridor kako bi hiljade pripadnika jazidske manjine mogle da odu odatle, saopštili su kurdski zvaničnici...Desetine hiljada Jazida su ostali zarobljeni na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.