Ironija, obećanja DOS ispunio SPS

Izvor: B92, 02.Mar.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ironija, obećanja DOS ispunio SPS"

Beograd -- Potpredsednik SPS Ivica Dačić kaže da mu je drago što je predizborno obećanje DOS-a iz 2000. o približavanju EU ispunjeno kad je SPS na vlasti. "To je ironija".

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je na čelu DOS-a 2000. pobedio Slobodana Miloševića "pričom o približavanju EU. Koštunica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je neko ko se danas protivi EU, a SPS se nalazi u vladi koja je izborila status kandidata za Srbiju. Pa neka neko kaže da su stvari u politici nepromenljive", kazao je Dačić novinarima.

On je u Palati Srbija, gde je kao ministar unutrašnjih poslova otvorio sastanak Regionalne inicijative o migracijama, azilu i povratku izbeglica, poručio da je status kandidata u interesu građana Srbije, ali da je dug put od statusa do punopravnog članstva.

"Biće iskušenja. Srbija treba da nastavi evropski put uz zaštitu nacionalnih interesa", kazao je Dačić i dodao da je kandidaturom potvrđeno da je Srbija demokratska država i da su postignuti značajni reformski rezultati.

"Srbija je verifikovana kao država u kojoj postoje evropski standardi", kazao je Dačić, podsećajući ipak da EU nije idealna, harmonična i uvek pravedna, kao i da su u procesu integracije pred Srbiju postavljana pitanja koja nisu postavljana drugim državama.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.