Iran obezbedio Hamasu naoružanje

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran obezbedio Hamasu naoružanje

Teheran -- Iran je opremio palestinski pokret Hamas tehnologijom za ispaljivanje raketa iz pojasa Gaze na Izrael, saopštio predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani.

"Danas borci u Gazi imaju sposobnosti i mogu da zadovolje vlastite potrebe za oružjem", rekao je Laridžani za nacionalnu tv, preneo je AFP.

On je dodao da im je ranije bilo potrebno stručno znanje koje im je Iran pružio.

Tokom poslednjeg velikog sukoba u pojasu Gaze u novembru 2012. godine, Laridžani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je Iran "ponosan" što je pružio i "finansijsku i vojnu podršku" Hamasu.

Iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je juče Palestince da nastave borbu protiv Izraela kao i da prošire svoj otpor iz Gaze i na okupiranu Zapadnu obalu, podsetio je AFP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.