Irak: Poginula četiri vojnika

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Poginula četiri vojnika

BAGDAD- Četiri iračka vojnika poginula su u uličnim borbama sa militantima iz "Islamske države" u gradu Tikritu, izjavili su danas bezbjednosni zvaničnici.

Iračka vojska juče je ušla u naselja Šišin u južnom i Al Kaidisija u sjevernom dijelu Tikrita, nakon što je koalicija predvođena SAD izvršila udare iz vazduha na položaje džihadista iz "Islamske države".

Neimenovani irački bezbjednosni zvaničnik rekao je da je vojna operacija usporena sinoć sukobima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << džihadistima tokom kojih su poginula četvorica, a ranjeno 11 vojnika.

Vojna ofanziva počela je 2. marta, ali je do zastoja došlo prije dvije sedmice, a zvaničnici smatraju da je zbog toga došlo do velikog broja žrtava među borcima.

Irački vojni lideri zatražili su koalicione udare iz vazduha, ali su lideri šiitskih milicija saopštili da im ne treba pomoć SAD koje smatraju neprijateljem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.