Iračke trupe prodiru dublje u Mosul

Izvor: VOA, 25.Jun.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke trupe prodiru dublje u Mosul

Iračke snage su danas prodrle dublje u istorijski, Stari grad Mosula u nastojanju da preuzmu taj grad od ekstremista Islamske Države. Jedan komandant u Bagdadu je rekao da je 65 do 70 posto Starog grada oslobodjeno. Potpukovnik Salam al Obeidi je rekao: "Preostalo nam je da oslobodimo manje od jednog kvadratnog kilometra." On je procenio da je samo "nekoliko stotina" boraca Islamske države preostalo u tom gradu. Drugi komandant, genral pukovnik Abdulvaham Al Sadim je predvideo  "Završićemo operaciju za nekoliko dana. Kraj će doći veoma brzo u roku od nekoliko dana. " Iračke trupe vode borbe za oslobodjenje Mosula od 2014., dok Amerikancima predvodjena koalicija pruža vazdušnu i kopnenu podršku.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mosul: Sprečen talas samoubilačkih napada

Izvor: Blic, 26.Jun.2017, 00:42

Iračke snage sprečile su talas samoubilačkih bombaških napada boraca Islamske države kod Starog grada u Mosulu, saopštila je iračka vojska...Meta napada bilo je naselje zapadno od Starog grada, poslednjeg uporišta ekstremista u tom gradu, preneo je Rojters...U međuvremenu, iračke snage prodiru...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.