Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračka vojska nastavlja napredovanje ka zapadnom dijelu Mosula

MOSUL - Iračke snage nastavile su danas napredovanje ka zapadnom dijelu Mosula, posljednjem uporištu takozvane Islamske države u Iraku.

Tokom operacije u okviru ofanzive koja je juče pokrenuta, vojska je zauzela nekoliko sela, javio je BBC.

U operacijama učestvuje na hiljade vojnika, uz podršku artiljerije i vazdušnih snaga.

Iračke snage su okružile zapadni dio Mosula, ali na tom području se nalazi i oko 650.000 civila, nakon što su ih iračke snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uz podršku američkih protjerale iz istočnog dijela grada u prvoj fazi ofanzive koja je završena prošlog mjeseca, prenosi Rojters.

Iračka avijacija je u subotu uveče bacila milione letaka u zapadni dio Mosula sa porukom stanovništvu da predstoji neposredna kopnena ofanziva da se protjera Islamska država iz njihovih četvrti.

U lecima su "sadržana uputstva za građane da se pripreme da dočekaju uz dobrodošlicu iračke snage koje dolaze da oslobode njihove kvartove i da upozore pripadnike Islamske države da polože oružje i predaju se".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.