Instruktori znali za depresiju

Izvor: B92, 31.Mar.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Instruktori znali za depresiju"

Kopilot „Džermanvingsa“ Andreas Lubic obavestio je instruktore u školi letenja o prethodnim problemima sa depresijom, navode iz Lufthanze, a prenosi BBC.

Lufthanza je prethodno otkrila da je Lubic prekinuo svoju obuku na nekoliko meseci, ali nije istakla zbog čega.

Kako navode, dokumente koji to potvrđuju su prosledili tužiocima, uključujući i mejlove iz 2009. godine.

Ti mejlovi pokazuju da je Lubic obavestio svoje instruktore letenja o „prethodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << epizodama depresije“.

Prema snimku iz kokpita aviona, 27-godišnji Lubic je namerno prošlog utorka srušio avion „Džermanvingsa“ sa 150 ljudi u njemu.

Nemački tužilac je ranije objavio da je se Lubic lečio se zbog samoubilačkih misli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lufthanza znala za Lubicovu depresiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2015

Nemački avioprevoznik "Lufthansa" saopštio je da je kopilot putničkog aviona koji se srušio prošle sedmice u francuskim Alpima, obavestio školu letenja 2009. godine da je imao "tešku depresivnu epizodu"..."Lufthansa" je saopštila da je ta prepiska pronađena u mejl poruci koju je kopilot Andreas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Lufthanzi znali za depresiju kopilota Lubica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2015

Andreas Lubic, kopilot aviona "erbas A320" kompanije "Džermanvings" koji se srušio na Alpima prošle sedmice, obavijestio je letačku školu o svom napadu depresije, saopšteno je večeras iz "Lufthanze"..."Lufthanza", u čijem sastavu posluje kompanija "Džermanvings", je ranije saopštila da je Lubic...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.