Insinuacije da iza pretnji stoji Beli namerno plasirane

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Insinuacije da iza pretnji stoji Beli namerno plasirane"

Portparol Građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić tvrdi da Luka Maksimović ne stoji iza pretnji novosadskom advokatu Miroju Jovanoviću, javlja N1.

Jovanović je ranije saopštio da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog (Luke Maksimovića), prete i da je izložen pritiscima i uvredama.

Vlajić podseća da je, kad je dovedena u pitanje njegova kandidatura, upravo Maksimović pozivao da se smire tenzije, pa čak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u konkretnom slučaju kad je pozivao na "nemaltretiranje Miroja".

"Oni samo ovo čekaju. Mi ne možemo da odgovaramo za to što su neki ljudi pisali, ta pisanja su neozbiljna, ali ne potiču iz Mladenovca. Sigurno je da Luka Maksimović ne stoji iza toga", kaže Vlajić.

On smatra da su insinuacije da iza pretnji stoji Maksimović namerno plasirane.

"Pokret smatra da je reč o pokušaju autoviktimizacije Miroja Jovanovića. Mislimo da je sve urađeno tendenciozno i da birokratskim sitničarenjem pokušavaju da delegitimiziju volju 13.000 građana koji su dali potpis. Pokušavaju da opstruišu i spreče kandidaturu Belog jer ga se plaše", smatra Vlajić.

Ponavlja da je "stvar više politička nego pravno-formalna".

"Sve je po zakonu, imamo legitimitet da imamo kandidata na izborima", tvrdi Vlajić.

On demantuje, takođe, da je Pokret napravio sajtove na kojima se ismeva Jovanović i tvrdi da imaju samo jedan zvaničan sajt - Samojako.rs.

"Najmanje želimo da se, u trencuima kad se dešava nešto bitno, bavimo Mirojem Jovanovićem", poručuje na kraju razgovora za N1 Stevan Vlajić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žalio se na kandidaturu Belog, tvrdi da mu prete

Izvor: N1 televizija, 15.Mar.2017

Advokat iz Novog Sada i funkcioner Narodnog slobodarskog pokreta Miroje Jovanović, koji je uložio žalbu na rešenje o proglašenje kandidature Luke Maksimovića, alijas, Ljubiše Preletačevića Belog, žali se da mu prete. Portparol pokreta "Beli - Samo jako" tvrdi da Luka Maksimović ne stoji iza...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.