Inflacija u aprilu 0,5 odsto

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inflacija u aprilu 0,5 odsto

Cene zabeležile rast u oblasti alkoholnih pića i duvana za 2,5 odsto, rekreaciji i kulturi za 1,1 odsto, hrani i bezalkoholnim pićima za 0,7 odsto

BEOGRAD - Inflacija u Srbiji u aprilu ove godine porasla je za 0,5 odsto u odnosu na mart, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Potrošačke cene u aprilu, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, povećane su za 1,8 odsto, a u odnosu na decembar prošle godine za 1,9 odsto.

Posmatrano po glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u aprilu u odnosu na mart, rast cena je zabeležen u oblasti alkoholnih pića i duvana za 2,5 odsto, rekreaciji i kulturi za 1,1 odsto, hrani i bezalkoholnim pićima za 0,7 odsto, nameštaju, pokućstvu i održavanju stana za 0,5 odsto, komunikacijama za 0,4 odsto, a u oblasti zdravstva i odeće i obuće za po 0,1 odsto.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Najviše skočile cene alkohola i duvana

Izvor: B92, 30.Maj.2015, 11:26

Inflacija u Srbiji u aprilu ove godine porasla je za 0,5 odsto u odnosu na mart, saopštio je danas Republički zavod za statistiku...Potrošačke cene u aprilu, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, povećane su za 1,8 odsto, a u odnosu na decembar prošle godine za 1,9 odsto...Posmatrano po...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.