Indonežanska ambasada u Beogradu proslavila 60 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonežanska ambasada u Beogradu proslavila 60 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom (FOTO)

Ugovor o saradnji između naše dve zemlje potpisan je 4. novembra davne 1954. godine. Od tada, odnosi između Srbije i Indonezije su se samo unapređivali na svim poljima

Ambasada Indonezije u Beogradu danas je zvanično proslavila 60 godina diplomatskih odnosa između Džakarte i Beograda. Zvanični slogan ovogodišnjeg obeležavanja bio je “Jedinstvo u kreativnosti”, a svečanosti su prisustvovali brojni držvani zvaničnici i ambasadori mnogih zemalja sveta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />Među prisutnima su između ostalih bili i patrijarh Irinej, muftija Muhamed Jusufspahić i savetnik predsednika Srbije, Oliver Antić.

Foto: Marko Todorović

Na samom početku svečanosti prisutnima se prvi obratio ambasador Indonezije u Srbiji, Samjuel Samson.

- Dragi prijatelji, čast mi je da vam u ime ambasade Indonezije poželim dobrodošlicu na ovogodišnju svečanost. Postoji nekoliko razloga zbog kojih smo se danas okupili ovde. Između ostalih, ove godine obeležavamo 60-godišnjicu diplomatske saradnje između Džakarte i Beograda, ali i inaouguraciju našeg novog presednika, Džokoa Vidodoa, koji će Indoneziju predstavljati u narednih pet godina – izjavio je ambasador.

Foto: Marko Todorović

Pored svečanog dela na kojem su predstavljeni običaji i kultura ove prelepe i gostoljubive azijske zemlje, mnoge kompanija koje uspešno sarađuju sa indonežanskom ambasadom u Beogradu, imale su mogućnost da prisutnima prezentuju neke svoje proizvode.

Foto: Marko Todorović

Između ostalih, kompanija Comtrade predstavila je svoje nove Tesla tablete, koji su proizvod domaće pameti, znanja i preduzimljivosti. Tom prilikom, ambasador Samjuel Samson poklonio je savetniku predsednika Srbije, Oliveru Antiću, jedan od fenomenalnih Tesla tableta.

Foto: Marko Todorović

Koliko je dobra saradnja između naše dve zemlje pokazuje i činjenica da veliki broj studenata dobije stipendije, kako naši studenti od Indonezije, tako i indonežanski studenti od Srbije. Ova saradnja će sigurno biti još naprednija s obzirom da je najveći privatni univerzitet u Indoneziji, Gunadarma, sa našom Višom školom strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, potpisao ugovor o saradnji. Tokom svečanosti imali smo prilike da čujemo iskustva studenata koja su isključivo pozitivna.

Foto: Marko Todorović

S obzirom da su prošle već četiri godine koliko je Samjuel Samson ambasador u našoj zemlji, njegov mandat ističe 15. novembra kada će se on zajedno sa svojom porodicom vratiti u Indoneziju. Prema njegovim rečima, veoma mu je drago što je protekle četiri godine predstavljao Indoneziju u Srbiji, ali mu je isto tako žao što napušta našu zemlju, i nada se da će se jednog dana ipak vratiti ovde.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.